Waarom Mentiz?

Goed inkopen en/of aanbesteden: een harmonieus samenspel van meerdere factoren.

Het inkopen van producten of diensten blijft een zeer boeiende activiteit. Elke organisatie koopt in. Maar hoe doe je dat goed? Op strategisch, tactisch en operationeel niveau! Een aanbestedingsproject moet eigenlijk in 1 keer goed gaan. Daarbij zijn meerdere factoren van belang. Je eigen organisatie moet goed weten wat ze wil bereiken, waarom en hoe, alsook weten wat de markt te bieden heeft. Dit alles naast het op correcte wijze volgen van de (juridische) regels en het goed managen van elk project (time en resources).

Waarom moet u iets niet zelf doen maar een externe partij inzetten?

  1. Een aanbesteding perfect uitvoeren is veelal niet eenvoudig. Een efficiënt proces en optimaal resultaat verlangt ervaring, kennis en kunde. Alleen als je aanbesteden zeer regelmatig doet ga je de finesses van het vak leren en een project efficiënt uitvoeren.
  2. Om een aanbesteding goed te doen moet je de markt en de leveranciers kennen. Niet alleen weten wat je zelf nodig hebt, maar ook weten wat de markt kan bieden. Dan moet je thuis zijn in die markt. Dat kan alleen als je je daarop kunt focussen. Dat kan bij de meeste organisaties niet omdat je met vele inkoopcategorieën te maken hebt met idem dito vele markten en soorten leveranciers. Eigenlijk worden dan beschikbare kansen onvoldoende benut.
  3. Aanbestedingen zijn sterk gereguleerd. Om een aanbesteding goed te doen moet je de regels door en door kennen en weten hoe je ze in de praktijk toe moet passen. En wel opeen wijze dat je het beoogde doel en resultaat kunt bereiken en niet tussentijds door een rechter wordt teruggefloten. Erg vervelend als je onnodig op deze wijze je doel niet kunt bereiken of in een gerechtelijk traject beland.

Waarom Mentiz?

Bij Mentiz beheersen we alle factoren van het samenspel. We weten hoe het inkoop- en/of aanbestedingsproces verloopt om binnen uw organisatie de vraag scherp te krijgen. Dit kunnen wij integreren in uw organisatie, begeleiden, uitvoeren en/of coördineren. Veel ervaring en goede methodieken helpen daarbij. We hebben actuele kennis over wat ‘de markt’ kan en wil. Juist door onze specialisatie hierin.

De regels en hoe deze nu echt in de praktijk toe te passen: we hebben alle scenario’s meegemaakt en weten echt de weg door het juridische woud. Goed projectmanagement is vereist om de aanbesteding binnen overeengekomen planning en inzet van middelen gereed te krijgen. Mentiz heeft die ervaren capaciteiten voor u beschikbaar.

Mentiz sponsort

Sloeproeien
Een spectaculaire sport, en loodzwaar. Iets voor rouwdouwers. Met trots is Mentiz kledingsponsor van de succesvolle sloeproeivereniging Zwolle.

Het Buddy project in Hardenberg
Een mooi project waarin Hardenbergers buddies zijn voor vluchtelingen/asielzoekers. We voelen ons betrokken en sponsoren de kleding.

 

Meer weten? Neem contact op!