Aanbestedingen

1.

Een aanbesteding perfect uitvoeren is veelal niet eenvoudig. Een efficiënt proces en optimaal resultaat verlangt ervaring, kennis en kunde. Alleen als je aanbesteden zeer regelmatig doet ga je de finesses van het vak leren en een project efficiënt uitvoeren.

2.

Om een aanbesteding goed te doen moet je de markt en de leveranciers kennen. Niet alleen weten wat je zelf nodig hebt, maar ook weten wat de markt kan bieden. Dan moet je thuis zijn in die markt. Dat kan alleen als je je daarop kunt focussen. Dat kan bij de meeste organisaties vaak niet. Dit omdat je met vele inkoopcategorieën te maken hebt met idem dito vele markten en soorten leveranciers. Eigenlijk worden dan beschikbare kansen onvoldoende benut.

3.

Aanbestedingen zijn sterk gereguleerd. Om een aanbesteding goed te doen moet je de regels door en door kennen en weten hoe je ze in de praktijk toe moet passen. En wel op een wijze dat je het beoogde doel en resultaat kunt bereiken en niet tussentijds door een rechter wordt teruggefloten.

Waarom Mentiz?

Bij Mentiz beheersen we alle factoren van het samenspel. We weten hoe het inkoop- en/of aanbestedingsproces verloopt om binnen uw organisatie de vraag scherp te krijgen. Dit kunnen wij integreren in uw organisatie, begeleiden, uitvoeren en/of coördineren. Veel ervaring en goede methodieken helpen daarbij. We hebben actuele kennis over wat ‘de markt’ kan en wil. Juist door onze specialisatie hierin.

De regels en hoe deze nu echt in de praktijk toe te passen: we hebben alle scenario’s meegemaakt en weten echt de weg door het juridische woud. Goed projectmanagement is vereist om de aanbesteding binnen overeengekomen planning en inzet van middelen gereed te krijgen. Mentiz heeft die ervaren capaciteiten voor u beschikbaar.