Over ons

Jarenlange ervaring in het inkoop- en aanbestedingsvak vormt de basis van Mentiz. We hebben veel ervaring met aanbestedingstrajecten in verschillende branches. Deze ervaring gebruiken we graag om u te helpen en te begeleiden in de ingewikkelde materie rondom dit soort specialistische trajecten. We stellen ons graag aan u voor!

Even voorstellen: Peter Tiesema

Het specialiseren in het inkoopvak en aanbestedingsrecht is een passie gebleken. Na afronding van de HBO-studies medisch analist, radiologie en nucleaire geneeskunde op 1 juli 1988 als (junior)adviseur begonnen in het zorg gerelateerde inkoopvak. Mijn primaire aandachtsgebied was toen, en is nu nog steeds, zorg en onderzoek. Met Nevi, Nima, aanvullende opleidingen en workshops, ben ik nu ruim 25 jaar actief in het vak. De ervaringen in die periode zouden in boekvorm een bestseller kunnen worden. De drijfveer om een succesvol inkoopresultaat te halen blijft de uitdaging. Soms met een innovatief idee, maar altijd op maat voor de opdrachtgever en oplossingsgericht. Daar waar ik als adviseur ingezet word, maak ik onderdeel uit van de organisatie van de opdrachtgever. Integriteit, onafhankelijkheid en positieve inzet staan niet ter discussie en zijn gegarandeerd.

De uitdaging, het samenspel tussen mensen, stimuleren tot betere prestaties en resultaat gericht werken maakt elk project/proces tot een succes. Een ontevreden opdrachtgever komt niet in mijn woordenboek voor.

Specialisten die overal verstand van hebben bestaan niet. Specialisatie in bepaalde markten en aandachtsgebieden wel. Dat is de specifieke deskundigheid die, gecombineerd met mijn jarenlange ervaring, beschikbaar is voor elke opdrachtgever.


Even voorstellen: Casper Paul

Het adviseren en begeleiden van (Europese) aanbestedingen blijkt een schot in de roos. Voorafgaand heb ik Europees recht en ondernemingsrecht afgerond aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Vervolgens heb ik ook verdieping gevonden aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Daar heb ik de leergang Aanbestedingsrecht afgerond. Mijn juridische achtergrond is uitstekend toepasbaar op aanbestedingen. Daarbij zijn de aanbestedingen zeer divers en heeft elke aanbesteding zijn eigen uitdaging. Een ICT aanbesteding heeft vaak raakvlakken met privacy. Röntgeninstallaties zijn onderhevig aan strenge stralingswetgeving. Wmo aanbestedingen hebben te maken met politieke vraagstukken. En de vaccinmarkt is sterk monopolistisch. Dit maakt elke aanbesteding wezenlijk anders.

Graag denk ik met de opdrachtgever mee om de komen tot haalbare oplossingen. Door mijn juridische achtergrond kan ik praktische oplossingen aanbieden die wel kunnen. Vaak zit een opdrachtgever niet te wachten op een “Nee, omdat” maar een “Ja, doordat”. Daarnaast heb ik brede ervaring met het opstellen van een verschillende overeenkomsten. Zoals bouwovereenkomsten, geheimhoudingsovereenkomsten, licentieovereenkomsten en verwerkersovereenkomsten. Hierdoor kan ik de opdrachtgever een brede dienstverlening geven. Integriteit, positieve drive en een pragmatische oplossing zijn gegarandeerd.

Ons onderscheidend vermogen? Mentiz is niet alleen procesbegeleider maar ook inhoudelijk sterk. Dit onderscheidt Mentiz van andere consultancy bedrijven. Precies de reden waarom opdrachtgevers bij ons terugkomen.”


Even voorstellen: Karl Muusse

De combinatie van goed juridisch handwerk en praktisch commercieel resultaat boeken blijf ik mooi vinden. Weten hoe de regels in de praktijk toegepast kunnen worden. Vanuit de ervaring hoe de specifieke markt werkt. Opdrachtgevers helpen ontdekken hoe het wél kan, in plaats van roepen wat niet mag. Dat is wat opdrachtgevers waarderen.

Mooie aanbestedingsprojecten starten. Vaak met een nieuw team samenwerken, hartstikke leuk en afwisselend. Geen enkel project is dan hetzelfde. Bakken werk in korte tijd kunnen wegzetten en toch ontspannen blijven. Humor in het team helpt dan altijd. Het geeft het team ook vertrouwen dat het goed komt. Ook al zijn de uitdagingen regelmatig serieus.

Uitdagend is dan ook om naar achterliggende bedrijfsprocessen en de organisatie te kijken: kan dat beter en efficiënter? Ik voel de verantwoordelijkheid om de klant meer te brengen dan hij of zij verwacht.

Mijn achtergrond? Ik heb bedrijfskunde gestudeerd op de Koninklijke Militaire Academie en op de Technische Universiteit Twente. Later nog Nederlands Recht en Internationale Betrekkingen aan de Rijksuniversiteit Leiden. Het inkoop- en aanbestedingsvak heb ik uitgeoefend bij de Koninklijke Luchtmacht, het NIC en Yacht.