Over ons

Jarenlange ervaring in het inkoop- en aanbestedingsvak vormt de basis van Mentiz. We hebben veel ervaring met aanbestedingstrajecten in verschillende branches. Deze ervaring gebruiken we graag om u te helpen en te begeleiden in de ingewikkelde materie rondom dit soort specialistische trajecten. We stellen ons graag aan u voor!

Even voorstellen: Peter Tiesema

Peter TiesemaHet specialiseren in het inkoopvak en aanbestedingsrecht is een passie gebleken. Na afronding van de HBO-studies medisch analist, radiologie en nucleaire geneeskunde op 1 juli 1988 als (junior)adviseur begonnen in het zorg gerelateerde inkoopvak. Mijn primaire aandachtsgebied was toen, en is nu nog steeds, zorg en onderzoek. Met Nevi, Nima, aanvullende opleidingen en workshops, ben ik nu ruim 25 jaar actief in het vak. De ervaringen in die periode zouden in boekvorm een bestseller kunnen worden. De drijfveer om een succesvol inkoopresultaat te halen blijft de uitdaging. Soms met een innovatief idee, maar altijd op maat voor de opdrachtgever en oplossingsgericht. Daar waar ik als adviseur ingezet word, maak ik onderdeel uit van de organisatie van de opdrachtgever. Integriteit, onafhankelijkheid en positieve inzet staan niet ter discussie en zijn gegarandeerd.

De uitdaging, het samenspel tussen mensen, stimuleren tot betere prestaties en resultaat gericht werken maakt elk project/proces tot een succes. Een ontevreden opdrachtgever komt niet in mijn woordenboek voor.

Specialisten die overal verstand van hebben bestaan niet. Specialisatie in bepaalde markten en aandachtsgebieden wel. Dat is de specifieke deskundigheid die, gecombineerd met mijn jarenlange ervaring, beschikbaar is voor elke opdrachtgever.


Even voorstellen: Casper Paul

Na de masters Europees en ondernemingsrecht bij de Radboud Universiteit Nijmegen, heb ik bij Mentiz een afwisselende en uitdagende baan gevonden als aanbestedingsconsultant. Met gedrevenheid lever ik mijn ondersteuning en uitvoering bij diverse aanbestedingsprojecten zoals het aanbesteden van Wmo hulpmiddelen, huishoudelijke ondersteuning, vaccins tot medische apparaten en robots.

Mijn dienstverlening is breed; van het scherp houden van leveranciers, opstellen contracten waar nodig voorzien van juridisch advies tot het opstellen van aanbestedingsdocumenten en procedures. Daarbij heeft elke aanbesteding zijn eigen uitdaging. Niet alleen vanwege het feit dat aanbestedende diensten verschillende eisen en wensen hebben maar ook vanwege de diversiteit van de opdrachten. Zo kunnen pleisters een strategisch goed zijn, hebben röntgeninstallaties te maken met cliëntregistratiesystemen en bijbehorende privacy, is er een dynamische markt rondom hulpmiddelen en is de vaccinmarkt sterk monopolistisch. Hierdoor is elke aanbesteding uniek, uitdagend en divers. Exact de reden waarom wij het aanbestedingsvak geweldig vinden.

Ons onderscheidend vermogen? Mentiz is niet alleen procesbegeleider maar ook inhoudelijk sterk. Dit onderscheidt Mentiz van andere consultancy bedrijven. Precies de reden waarom opdrachtgevers bij ons terugkomen.


Even voorstellen: Karl Muusse

Karl MuusseDe combinatie van goed juridisch handwerk en praktisch commercieel resultaat boeken blijf ik mooi vinden. Weten hoe de regels in de praktijk toegepast kunnen worden. Vanuit de ervaring hoe de specifieke markt werkt. Opdrachtgevers helpen ontdekken hoe het wél kan, in plaats van roepen wat niet mag. Dat is wat opdrachtgevers waarderen.

Mooie aanbestedingsprojecten starten. Vaak met een nieuw team samenwerken, hartstikke leuk en afwisselend. Geen enkel project is dan hetzelfde. Bakken werk in korte tijd kunnen wegzetten en toch ontspannen blijven. Humor in het team helpt dan altijd. Het geeft het team ook vertrouwen dat het goed komt. Ook al zijn de uitdagingen regelmatig serieus.

Uitdagend is dan ook om naar achterliggende bedrijfsprocessen en de organisatie te kijken: kan dat beter en efficiënter? Ik voel de verantwoordelijkheid om de klant meer te brengen dan hij of zij verwacht.

Mijn achtergrond? Ik heb bedrijfskunde gestudeerd op de Koninklijke Militaire Academie en op de Technische Universiteit Twente. Later nog Nederlands Recht en Internationale Betrekkingen aan de Rijksuniversiteit Leiden. Het inkoop- en aanbestedingsvak heb ik uitgeoefend bij de Koninklijke Luchtmacht, het NIC en Yacht.